Kristien Ceuppens

Terug naar Programma 2012 – 2013

Kristien Ceuppens studeerde hobo aan de Koninklijke Conservatoria van Brussel (bij Paul Dombrecht) en Antwerpen (specialisatiejaar bij Joris Van den Hauwe) en werd al tijdens haar studies druk gesolliciteerd door de Belgische professionele symfonie-orkesten. Ze speelde talloze producties in deFilharmonie (o.a. o.l.v. Philippe Herreweghe ( CD opname Mis en Psalmensymfonie van Stravinsky met Collegium Vocale, (2006 )), de Koninklijke Muntschouwburg, l’Orchestre Philharmonique de Liège (althobo-solo), het VRO, het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie…

Ze is ook actief in de wereld van de hedendaagse muziek. Ze speelde bij het Spectra ensemble en is veel gevraagd door het Ictus-ensemble, Champ d’action, het Duitse Musikfabrik (o.a. in 2011 scenische wereldcreatie van Sonntag aus Licht van Stockhausen) en het Portugese ensemble Remix o.l.v. Peter Rundell (o.a. Oresteia van Xenakis in een regie van La Fura Dels Baus (2011)). Met deze ensembles staat ze op de podia van de grote festivals van de hedendaagse muziek in Europa (Musica Straatsburg, Holland Festival, Transit, Ars Musica, Huddersfield, Wittener Tage für neue Kammermusik…).

Daarnaast realiseerde ze verschillende “cross-over”producties: ‘Puzzled’ (Zefiro Torna en de danscompagnie ZOO/Thomas Hauert, creatie voor het concertgebouw Brugge), “Zones” Zefiro Torna/TRiatu, publieksprijs Gouden Vleugels), “Metamorfosen” (rond B. Britten, met Aram Van Ballaert en Sara Vertongen), project rond William Blake in een regie van Caroline Petrick voor Festival van Vlaanderen (2011)).

Als leerkracht is ze verbonden aan de academie’s van Vilvoorde (hobo en ensemble), Lebbeke (hobo en samenspel) en Sint-Agatha-Berchem(hobo).

Plaats een reactie