Karen Matevosyan

Terug naar Programma 2012-2013

Karen werd geboren in 1978, te Yerevan, Armenië. Als kind volgde hij lessen in een plaatselijk tekenatelier. Tussen zijn secundair onderwijs en zijn hoger onderwijs, ging hij voor 2 jaar in verplichte legerdienst. Nadien, in 1998, hervatte hij zijn artistieke bezigheden en startte hij de opleiding mode aan het staatscollege voor ‘lichte industrie’. In 2002 studeerde hij af met het diploma van modeontwerper op zak.

Zowel tijdens als na zijn opleiding, nam Karen deel aan nationale en internationale ontwerpwedstrijden, waar hij enkele keren tot de laureaten behoorde, hetzij voor een ontwerp, hetzij voor de realisatie van een ontwerp. Twee volwaardige collecties werden geshowd in het kader van de jaarlijkse ‘Armeense modeweek’.

In België participeerde hij met 2 jurken aan de modeshow ‘The World’s best Collection’ in Mechelen.

Karen beschikt over een veelheid aan ontwerpschetsen die hij maakte tijdens en na zijn opleiding. Deze zijn gemaakt met potlood en aquarel en vormen een kunstcollectie op zich.

Naast het ontwerpen van kledij, maakt Karen ook grote tekeningen. Daarbij valt op hoe hij zich vooral toelegt op de studie van de menselijke anatomie. Zijn tekeningen beelden sterke dynamische figuren uit. Ook hier werkt hij met potlood in combinatie met aquarel.