Evgueny Tikhomirov

Terug naar  Programma 2012-2013

 Evgueny Tiklomirov is geboren in Rusland in 1982. Sinds zijn kindertijd toonde hij interesse in tekenen, alsook in humanitaire wetenschappen. In 2000 vluchtte hij naar België, waar hij belang begon te vertonen in de Vlaamse schilderkunst. Het belangrijkste element in van zijn werk is het verlangen naar een getrouwe en realistische uitbeelding van mens en natuur. Zijn voorbeeld is Rubens: “de koning van de schilders” en de “schilder van de koningen”. Het bereiken van de hoogste technieken van het schilderen is het eindedoel van Evgueny.

Evgueny is een erg creatief en een veelzijdig kunstenaar. Naast olie schilderijen tekent hij ook met potlood, pastels en aquarellen. Van 2002 tot 2004 studeerde hij aan het Atelier Lannaux-Enseignement Superieur Privé Forest in Brussel. Lesgevers benadrukken de aanleg van Evgueny.

Momenteel interesseert hij zich de productie van glas, juwelen en de sieraden industrie. In alle werkrichtingen vindt men individuele stijl en streven naar perfectie.

De creativiteit van Evgueny werd positief beoordeeld door verschillende bekende Russische kunstenaars en de leden van de Russische vereniging voor kunstenaars.

In een interview zei Evgueni dat het zijn droom is te exposeren in galerijen in vele landen en waardering van het publiek te oogsten voor zijn arbeidsintensieve werk.

Plaats een reactie